Biografie

In 2000 ben ik begonnen met dwarsfluitles bij Barbara Langedijk op de muziekschool Gerard Boedijn in Hoorn. Ik heb aan veel projecten meegedaan en altijd veel plezier gehad in de orkesten van de muziekschool. Al snel kreeg ik door dat in een orkest spelen wel echt was wat ik leuk vond.

Na het project ‘The Snowman’ van de muziekschool wist ik zeker wat ik wilde doen: filmmuziek maken met een orkest. Vanaf dat moment begon ik te denken aan een studie aan het conservatorium.

ArtEZ

In 2011 werd ik toegelaten op de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium Enschede en kreeg les van Hans Nijman. In 2012 ben in toegelaten tot het eerste jaar klassieke muziek bij Hans Nijman. Ik heb van Hans heel veel geleerd en hij heeft mij met veel passie laten zien hoe je muziek kan overbrengen. Ik neem zijn adviezen nog altijd  mee met het lesgeven.

SHOT

Naast mijn opleiding heb ik piccolo een eerste fluit gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT). Bij dit orkest heb ik ontzettend veel plezier gehad en heel veel geleerd! Website SHOT

Dwarsfluitdocente

Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik lesgeven ontzettend leuk vind om te doen. Om te zien wat een leerling kan bereiken in een paar weken met de juiste technieken is mooi om te zien. Nadat ik mijn studie heb afgerond in juni 2016 ben ik bezig om mij voornamelijk hier op te richten. Naast dwarsfluit- en blokfluitdocente ben ik ook dirigent van het jeugdorkest van St. Caecilia in Geesteren geweest.

Het ONSO (Oost Nederlands Symfonie Orkest)

In mijn laatste jaren in Enschede werd ik gevraagd om mee te spelen als invaller bij het Oost Nederlands Symfonie Orkest. Dit orkest is semi-professioneel en speelt ontzettend mooie en goede muziek. Ik heb bij het ONSO piccolo/tweede fluit en eerste fluit gespeeld en hier ook veel van geleerd!!

Nieuwe leslocatie: Ursem

In juni 2020 zijn mijn vriend en ik verhuisd naar Ursem. Weer terug naar het westen van Nederland! In de omgeving Twente heb ik een hele leuke tijd gehad en heel veel ervaring opgedaan met het lesgeven. Ik heb op basisscholen blokfluit- en dwarsfluitworkshops gegeven, groepslessen dwarsfluit/blokfluit, jeugdorkesten en opstaporkesten gedirigeerd en natuurlijk veel individuele lessen gegeven in het Nederlands en ook in het Duits! Wegens de nieuwe baan van mijn vriend zijn wij naar Ursem verhuisd en heb ik van veel van mijn leerlingen afscheid moeten nemen. Nu ben ik aan huis een praktijk aan het opstarten! Ik hoop dat ik hier allemaal leuke leerlingen krijg, jong en volwassen, ervaren of beginner. Ik vind het altijd leuk samen te gaan werken om mooie en leuke muziek te gaan maken!!